Latvijas neatkarīgās / alternatīvās / pagrīdes mūzikas gada aptauja - 2004.
Aptaujas dalībnieku komentāri.
Komentārus izvēlējās un saīsināja Jānis Daugavietis, 2005-01-13.


Man liekas, viss aptuveni kā pagājušo gad. joprojām uzlabojās grupu ierakstu un dzīvo uzstāšanos kvalitāte (īpaši gribas atzīmēt indygo). un arī liels prieks par žildes un gustavo tik tiešām kvalitatīvajiem albumiem!
Kaspars

roks kļūs par karali, tam paraleeli - mūzika sāks arvien cieshāk sieties kopā ar performanceem. māksla, dzeja, mūzika, deja.. tas viss
rasa

daudzi te balsos un daudzi par šo visu strīdēsies un mēles trīs bet esmu pārliecināta ka grupas darīs uz priekšu un nākamgad būs vēl vairāk par ko balsot un vēl vairāk par ko strīdēties :)
Ieva

shis gads pagrīdee ir ļoti vājsh, praktiski grūti atcereeties koncertus aks butu labi bijushi, sinpes smirdeja, tabuna nebiju, ari citi neskaitot baltijas sauli nebija diez ko labi...
RainZ

nezinu kāpeec, varbut tapec ka gaja sudigi "privataja dzive" bet sķita ka tads visnotaļ nekāds gads bija...
Jurģis

[...] shīs manas nosauktās grupas ir tās, kuras man patīk jau ilgus laikus un kuras peedeejā laikā man ir iepatikushās visvairāk, jo tajās ir sauklausāms, kas tāds, kas reāli pavelk, kurām ir "mesidžs" klausītājam. vienīgi shīs grupas reti kur uzstājās. vairāk shādas mūzikas un Latvijas pasākumi būs pārpildīti un miers uz zemes un visiem labs prāts. ;)
Artis

Kaut klubi dotu iespeju grupām, kurām vēl nav bijusi tā iespēja parādit sevi tā vietā, lai, piemēram, visu laiku aicinātu to pašu in.storu.Tā jau var rutīna iestāties!
Agnese

Man liekas, IndyGo būs un jau ir kaut kas sevišķš!
Juris

Nu jā, šogad albūmu reitingā HIe vajadzētu būt vieniem no pirmajiem, tomēr visai labi, lai arī pirmajā mirklī sķiet, ka studija nāk par sliktu. Būtu jauki, ja vairāk zinātu par ab ovo, bet tas lai nu paliek, tā ir vēl savādāka mūzika. Nils Īle akal ir īpaši atmosfēru radītspējīgs cilvēks, jā jā, bet šis jau nav tāds tops. Jā, bet svarīgākais - lai kāds uzzina, varbūt tā arī notiks šī mazā rakstiņa dēļ! Veiksmi. PS. Žēl, ka Ēnu kabinets pajuka...
Mārcis

[...] veel jāmin francijā vai itālijā [neatceros] izdotais Traur Zot & Claustrum kopdarbs "Returning to thr past with silence .." [...] in the name of Sturm!

Uldis

tabūns ir miris pasākums - viena vienīga naudas pelnīšana NEKAC vajadzībām, labi, ka tā vēl tiek izmantota labām lietām... komercializācija viscauri - bet tas kā vienmēr
janis

viennozīmīgi esmu pārliecināc ka tabūns būs pasākums nr1

Jancis

Priecē, ka sāk parādīties vairāk vietu, kur paklausīties mūziku. Diemžēl Fui! depītim, kur tā arī nav parādījies aizliegums smēķēt zālē. A citādi - labs gads.
Edgars

Ir noteikti jāatver jauns klubs ar labu akustiku, labu telpu izplānojumu, foršu bāru. Lai tur notiktu visāda veida pasākumi sākot no lounge jazz beidzot ar visbrutālāko metālu, lai būtu kur uzstāties patiešām talantīgem mūziķiem. Un kad atbrauc uz vieskoncertiem pasaules mēroga zvaigznes - nebūtu kauns uzaicināt uzstāties tādā klubā. [...]
Lina

Ceru, ka vismaz dažas balvas tiks arī metālistiem.
Miks

mary jane forever!!!!!
anna

par maz lirikas tiem neatkarīgajiem...Diemzeel...arī muzikāli daudz dvīņu..es balsoju par atskirīgajiem
Kristaps

varoņi vienmeer paliek otrā plānā..
Sarmite

viss ir labi, jo latvijas pagrīdes mūzikā noteikumus diktee LMNH.
Irēna

Ceru, ka drīz rokmūzikā mainīsies šī sūdīgā situācija un sāks aktīvi spēlēt daudzas jaunās grupas, kuras iesīkstējušie šībrīža roka "bīdītāji" Žigats un co. nekur nelaiž, jo baidās no konkurences saviem mīluļiem. Nekas, cerams ka drīz skatītāji redzēs un dzirdēs, kas ir kas.
Pēteris

Keep Alive The Spirit Of Heavy Metal
Beldegir

Gads ar daudziem jauniem un daudzsološiem māksliniekiem pie horizonta - bērnības milicija, mala, astro'n'out, gatis gajevskis. Domāju, ka jūtami pieaugs jauno un perspektīvo grupu radošā un izpildījuma kvalitāte - šie mākslinieki konkurēs ārā Latvijas popmūzikas izpildītājus, tieši ar savu radošo resursu.
alekss

[...] Arī Kuldīgā nekā jauna.Visi guļ.Droši vien gaidāma vētra.
Juris

Uzvara ir jānopelna
Gatis

vispār komentārs- pasākumu bijis tik daudz, ka nevaru vairs atcerēties gada sākumā bijušos. bet varbūt tas liecina par vienveidību. prognozes- ja sarīkojumi darbdienās turpinās sākties un beigties tik vēlu, drīz vairs nebūs neviena apmeklētāja.. visvairāk žēl, ka tādēļ tos neapmeklē tieši jaunieši, kam mazāk par 18. [...]
igem

Balvas iegūs Cosmos , Re:public, Detlef....
Elīza

Astro'n'out varētu uzskatīt par vienu no spilgtākajām jaunajām grupiņām zem Latvijas mūzikas debesīm. Solistes balss ir vienkārsi unikāla [...]
Laine

Tā: 1.Ielieciet kādu jautājumu, lai var izteikt vilšanos vai kritiku; 2.vajadzētu sakārtot festivālu grafiku, lai nākamgad atkal nesanāk, ka dziesmu svētki traucē apmeklēt kaut ko; 3.kaut nu nepazustu tās foršā grupas, kuras ir parādījušās, ak, jā, lai nesāk krist uz nerviem kā Dzelzs Vilks. Prognozes - viss notiek, tātad ir cerība, ka latviešu mūzika tik drīz vēl nemirs =)
Ilka

Mēs esam pārbaroti - visa kā ir pārāk daudz. Diemžēl ar kvalitāti (jebkāda veida) izceļas reti kurš. Koncerti organizēšanas ziņā varēja būt stipri labāki - vārdu "organizators" bieži gribas lietot kā lamu vārdu.
Oskars

Cerams, ka NoHow un Bērnības Miliciju šogad būs ievērojuši arī citi, ir vērts. Pie labākākās koncertuzstāšanās noteikti pavīdēs IndyGo.
Agate

Varbūt viņi arī nav visģeniālākie dziedātāji, taču viņiem ir laba sirds.
Reinis

Es domāju, ka In.storas jaunais albūms tiešām ir ļoti labs un kvalitatīvs, tāpē in.stora būtu pelnijusi, sadaļā Albums, pirmo vietu. Un gada notikums neapšaubāmi ir Tabūns, manuprāt, arī sajā ziņā nekļūdos, cerams.
Edgars

imants daksis un jānis ope loti priecee,bet tas ir mazliet par maz jo visi klausās KOTLETU.
krishjanis

Pārāk daudz šeit noteikumu...
Reinis

Gads, kad daudzās radiostacijās skan gluži kluasām jauno grupu mūzika - lipīga, popsīga, bet latviski un saknes jau tomēr pagrīdes skatuvē.
Tabūns nākamgad ir vajadzīgs kā gaiss, lai arī šogad bija problēmas, pašvaldību vēlēšanās kuldīdzniekiem jābalso par tiem, kas atļaus Tabūnam pastāvēt vēl 100 gadus.
Uldis

Latvieši dzied angliski švaki
Aigars

Toothsome Twang neaizmirsīshu...
Oskars

tā saucamo pagrīde grupu masveida pārdoshanās... undergraunds ir labs tikai līdz laikam, kameer neviens nepiedāvā tevi nopirks
ivo

Ex animā pienācās uzvara tajā Zāģī, nevis tiem garlaicīgajiem un meitenes auguma ekspluatētājiem Crowd. Dusmas un žēl.
Andrejs

toothsome twang nav nav vairs man jaunibu prieku :/
Janis

Es ticu, ka nākošgad būs labāk. Un iespējams, ka es esmu 300 nobalsojušais.
Uldis

āgh. sorr, bet man viss aizmirsies jau kas bijis un tā..
Ivars

Šis gads raksturojams ar to, ka ja mūziku nepienesa klāt "uz paplātes" un neiebāza ausī "ar karotīti", tad to nedzirdēju vispār. [...]
Lāsma

Pārsteidza Raibā Taureņa parādīšanās un Hospitāļu ielas kļūšana populāriem visā Latvijā. Nākamgad, iespējams, tas pats notiks ar Crowd. Prognozēju iznākam lielisku Crowd albumu, bet vai bez viņiem būs vēl kas tāds labs - jācer uz pārsteigumiem!
Julita

Komentārs par gada notikumu: Valdis Muktupāvels 2004.gadā sacerējis un ierakstījis pasaules mērogā ģeniālu darbu, kas pagaidām nogūlis Latvijas Radio plauktos, bet būtu nepiedodams grēks to reiz neizdot albuma formātā. [...] Komentārs par gada albumiem: Par pirmo vietu viss ir skaidrs. Jānis Žilde ir ierakstījis Latvijas mērogā unikālu darbu, apvienojot viegla, atmosfēriski meditatīva džeza un eksperimentāla postroka noskaņas [...] Gustavo ilgi tapušais, arīdzan ļoti rūpīgi gatavotais, tekstuāli perfektumam tuvais, muzikāli - pasaules labākā underground hiphopa līmenī ieturētais ieraksts [...] Laikā, kad ar piepūli nākas atrast spēcīgus, labākajās metāliskā roka tradīcijās izstrādātus albumus pat ārzemēs, augstākās klases industriālais death metāls atrodas tepat uz vietas! [...] Lieliski, Machinerie Perfect! Paldies par kārtējo lielisko Ziemassvētku dāvanu jāsaka arī Raimondam Paulam [...]
Ikars

Lielisku albumu ziņā - labākais gads gandrīz 10 pēdējo vidū. Ja neslinkos tie, kuru albumus gaidīju un nesagaidīju šogad, nākošais gaidāms tikpat jauks. Kopš Latvijas punk / hc izlašu sērijas radīšanas Odekoloni priekš manis kļuvuši par konfektītēm no viena gala līdz otram. [...] Koncertu ziņā - labi ārzemnieki pie mums braukuši biežāk kā parasti, toties par mūsējo panākumiem ārzemēs nav gadījies neko dzirdēt.
Atis

šogad dikti sarosījusies industriālā scēna, jācer ka nākamgad šis process turpināsies, un mūs priecēs kvalitatīvi ind.us.trial pasākumi. Daudz lauciņ ir tukši,jo man ir nodeldētas pelēkās šūnas un ne vella neatceros, but nu kas iespiedies vislabāk ir šajos lauciņos.
Cukuls

Lai tikai dēliņš spēlē!
Genovefa

Es ceru, ka 2005.gada Rozā peldbaseins būs labs. tur uzstāsies mani draugi. Vispār jau es nezinu, vai varu objektīvi aizpildīt šo anketu, jo laikam neesmu pietiekami informeeta par visu. kaut gan naba man skan visu dienu :) uz (riktīgiem)pasākumiem mani vēl nelaiž. sīkā.
Ieva

shogad augstu vilni sita emo/hc... ;)
elvira