Skumjais stāsts par KNZ!

Vēl vakar nebija līdz galam zināms, vai zārks būs gatavs un bēru ceremonija noorganizēta, jo nebūtu jau smuki, ka līķis sapūtu zemes virsū. Iespējamā norises vieta - Doma laukumā, kas tik tuvs visiem Latvijas jauniešiem. Izskatās, ka līķis šobrīd tomēr vēl paliks zemes virsū. Vai kāds no jums tic stāstam par augšāmcelšanos?

KNZ nomiris un šobrīd ir beigts&pagalam. Visiem tik mīļie raidījumi iesaldēti. Par spīti tam, ka tik ļoti prasmīgi latvieši prot kritizēt, tomēr tagad ne viena vien asara nolijusi, ka nav vairs ko klausīties, jo KNZ nonācis nezināmu un aizdomīgu cilvēku rokās - katrā ziņā ne mūsējo.

Un ne tikai žēl par to, ka radošākais radio ir beigts, bet arī par to, ka nobeigšana notikusi negodīgā ceļā.

Kā FUNDAMENTAL pastāstīja Nora, ex-KNZ programmas vadītāja: "To, ka sagaidāmas tik lielas izmaiņas un tik krasi tiks mainīts radio muzikālais formāts, uzzinājām pirmdien, 1. oktobrī, pēc pārcelšanās uz jaunām telpām. Iespēja palikt bija visiem uz pārbaudes laiku, taču lielākais vairums atteicās no piedalīšanās jaunajā projektā. Es jutos piekrāpta. Programmu direktoram Madaram nebija vairs nekādas teikšanas, viņa vietā nāca Bergs. Ceru, ka jaunais radio būs arī ar jaunu nosaukumu, jo KNZ nesaistījās tikai ar radio, bet daudz ko vairāk."

Visu no sākuma! Sia Studentu radio izveidojās pēc tam, kad LU Studentu padome uzvarēja konkursā par apraides atļauju. Sia lielākais īpašnieks bijs Studentu padome. 2000. gada martā notika LU Studentu padomes vēlēšanas, kuras LU Senāts sakarā ar rupjiem pārkāpumiem atzina (17. aprīlī) par nelikumīgi notikušām un uzdeva rīkot jaunas. Pie varas nākušais LU Studentu padomes (LUSP) priekšsēdētājs E.J., kurš iepriekš darbojies J.Millera Sia Minimiss, jaunas vēlēšanas nerīkoja, bet panāca, ka tiek reģistrēts LR uzņēmumu reģistrā kā LUSP amatpersona. Tajā pašā laikā tiek dibināts ar (Nacionālās radio un televīzijas padomes bijušo locekli) Guntu Līdaku saistītais Sia Mūsu radio.

Kā liecina dokumenti, iepriekšējā LUSP priekšsēdētāja Ilona Bauda pēkšņi atdāvināja savas daļas Sia Studentu radio jaunajam LUSP vadītajam. Savukārt E.J. panāca to, lai, daļēji atsavinot LUSP daļas un palielinot pamatkapitālu, Sia Studentu radio nonāktu Mūsu radio un Guntas Līdakas kontrolē. Abi bijušie LUSP priekšsēdētāji kļuva par Nacionālās Radio un TV padomes darbiniekiem.

Tagad Gunta Līdaka savas daļas esot pārdevusi Sia Centrolat, kura īpašnieks ir Delaverā reģistrēta ārzonas kompānija. Ar jauno frekvences veidolu, iespējams, saistīts Grigorija Konoņenko (pseidonīms Bergs) vārds, kurš ir tikko, septembrī, dibinātās Sia Media Navigator direktors. Runā, ka Sia Media Navigator uzdevums būs patiesi apsaimniekot frekvenci. G. Konoņenko ir pazīstams arī ar radio PIK līdzīgu pārņemšanas skandālu vairākus gadus atpakaļ.

Jācer, ka ar šo šis stāsts nebeigsies un krāpšanas turpināsies! Hehehee - par labu nabaga zaudētājiem - studentiņiem! :)


Materiāls pārpublicēts no interneta mēdija FUNDAMENTAL 2001.gada 12.oktobra ziņām.





      Cita informācija par Radio KNZ